Шопинг тур в Одрин и Чорлу

ТИП

Екскурзии с тръгване от Сливен

ТРУДНОСТ

Ниска

МИН. ГОДИНИ

3 годишни

115 лв.


Дата: 08-09.05.21, 11-12.09.2021                                                                 
Цена:115 лв./човек  в двойна стая

Първи  ден – Отпътуване рано сутринта от Сливен. Пристигане в Одрин около обяд - градът известен с пехливанските борби и вкусния джегер.

Посещение на уникалния по рода си дворцов комплекс на султан Баязид II. Сградите му са използвани за първата в света клиника за лечение на душевни заболявания, а през 1993 г. са превърнати в Музей на здравето, обявен от Съвета на Европа през 2004 г за „Най-добър европейски музей”. С помощта и на Музея на мадам Тюсо в Лондон са изработени восъчните фигури, благодарение на които музейното пространство оживява. Възможност за посещение на българската църква "Св. Св. Константин и Елена" - построена през 1869 г. с разрешението на местния паша. Посещние на търговски център Margi Outlet, с различни вериги магазини, кафенета, заведения за бързо хранене, намира се в непосредствена близост до Синия пазар.

Продължаване към центъра на града. Свободно време. Възможност  за посещение на символа на града, шедьовъра на турския велик архитект Синан – джамията Селимие. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден – Закуска. Отпътуване за Чорлу. Посещение на магазина на фабрика „Тач“, известна с производството на спално бельо, хавлии, покривки, пердета от най-добро качество. Отпътуване за Сливен. Пристигане късно вечерта.

Цената включва :

  • Транспорт с комфортен автобус;

  • 1 нощувка със закуска в хотел в Одрин;

  • Екскурзоводско обслужване по маршрута

  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с 10 000 евро покритие.


Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;

  • Входни такси на посещаваните обекти:

 •         Музей на здравето – 10турски лири
 
 

Входните такси са с ориентировъчен характер


Цената е валидна при 35 плащащи.

Карта