Фестивал на лалето

ТИП

Екскурзии с тръгване от Сливен

ТРУДНОСТ

Ниска

МИН. ГОДИНИ

3 годишни

159 лв.


Дата: 08-11.04.2020; 15.04-18.04.2021                                                          

Промо цена до 25.02 - 159 лв./човек в двойна стая

Първи ден – Отпътуване около 23:00ч от  Сливен. Нощен преход.

Втори ден – Пристигане в Истанбул сутринта. Посещение на парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафенета и ресторанти и... лалета. В този парк са засети специално за фестивала  1 850 000 лалета от 112 вида. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци. Свободно време за разходка. Отпътуване към хотела и настаняване при възможност. Панорамна и пешеходна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод: Синята Джамия и Хиподрума, където ще видите колоната на Константин, Eгипетския обелиск, Змийската колона, Фонтанa на Вилхелм II. Възможност за посещение на двореца „Топкапъ“. с екскурзовод на български. Свободно време. Нощувка.

Трети ден – Закуска. Обиколка с корабче по Босфора, по време на която ще имате възможността да видите красивите сгради по бреговете му, дворците, крепостите Румели Хисар и анадолу Хисар, къщи, които са декор на много филми. Посещение на двореца „Долмабахче” – Турският Версай с местен екскурзовод. Продължаване към площад Таксим - най-известният модерен център на Истанбул. Пешеходната улица Истиклял разполага с множество барове, нощни клубове и киносалони, затова винаги е заета с млади хора почти 24 часа в денонощието. Площадът е и място за срещи за празнуване на Нова година, паради, обществени концерти и други представления. Свободно време с възможност за посещение на един от най-новите музеи в Истанбул – музеят на восъчните фигури Мадам Тюсо. Вечерта възможност за посещение на турско атракционно заведение. Нощувка.

Четвърти ден – Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на OUTLET VIA PORT VENECIA. Новият Outlet Via Port Venecia, предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световно известните марки. Отпътуване за Одрин – обиколка на Одринската Капълъ Чаршъ и разглеждане на джамията Селимие. Отпътуване за България. Пристигане в Сливен късно вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;

  • 2 нощувки със закуски в хотел 3*** в Истанбул;

  • Пешеходна и панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод;

  • Посещение на парка Емирган;

  • Екскурзоводско обслужване;

  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие COVID-19;

 •            Застраховка отмяна на пътуване с покритие COVID-19.
   

Цената не включва:

  • Екскурзия с корабче по Босфора – 15 евро / при група от минимум 20 души, с включено екскурзоводско обслужване/;


  •  Посещение на двореца „Долма Бахче” – 25 евро /при група от минимум 20 души – цената включва: трансфери, местен екскурзовод на български език, входна такса за двореца/;

  • Посещение на двореца “Топкапъ" – 25 евро /при група от минимум 20 души, с включено екскурзоводско обслужване и входна такса/;

 •            Вечеря в турско атракционно заведение – 35 евро.
         
                                                                                     Цените на входните такси са с ориентировъчен характер
                                                                                                   Цената е валидна при минимум 35 плащащи  

Карта