Непознатите Източни Родопи

ТИП

Екскурзии с тръгване от Сливен

ТРУДНОСТ

Ниска

МИН. ГОДИНИ

3 годишни

189 лв.


Дати: 04-06.06.2021 г.
Цена: 189 лв./човек в двойна стая  

Първи ден – Отпътуване от Сливен рано сутринта за Златоград. Фото-пауза при Големия завой на язовир Кърджали с. Стар читак. Продължаване за Дяволският мост (Шейтан кюприя) - средновековен мост на река Арда. Мостът е построен през 1515-1518г от строителя уста Димитър от Неделино върху останки от римски мост по древен път, свързващ Беломорието с Горнотракийската низина през прохода Маказа. Мостът се намира на 420 метра надморска височина и е ограден от двете страни от стръмни склонове. Дължината му е 56 метра, а широчината — 3,5 м. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.  

Втори ден – Закуска. Отпътуване за пещера „Утробата“ - светилище, от времето на траките, в близост до село Илиница, на около 12 км от Кърджали. Представлява допълнително оформен и изсечен от човешка ръка хоризонтален процеп в скала. Отвора на пещерата е висок 3 м и широк 2.5 м, а дълбочината на пещерата е приблизително 22 м. Преходът отнема около 1 ч. – 1 ч. и 30 мин. в посока. Връщане в Златоград. Вечеря. Нощувка.  

Трети ден – Закуска. Разходка ЕАК - Златоград. Възможност за посещение на Етнографският музей и музей Дельо Войвода. Продължаване за Перперикон – археологически комплекс, състоящ се от голямо мегалитно светилище, свещен град и крепост. Предполага се, че това е прочутото в древността светилище на Дионис. Отпътуване за Сливен. Пристигане привечер.  

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;

  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Златоград;

  • Екскурзоводско обслужване по маршрута.
 

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;

  • Входни такси за посещаваните обекти:

- Дяволски мост – 2 лв.;
- Археолого-етнографски музей – 3 лв.;
- Музей Дельо Войвода – 3 лв.;
- Перперикон – 6 лв. (3 лв. за групи над 20 души)  
 

Цените на входните такси са с ориентировъчен характер


Цената е валидна при минимум 25 плащащи

 

Карта