Магията на Източните Родопи

ТИП

Екскурзии с тръгване от Сливен

ТРУДНОСТ

Ниска

МИН. ГОДИНИ

3 годишни

175 лв.


Перперикон – Татул – Ивайловград – Суфли – Александруполис – Александрово – Хасково

Дата: 04-06.09.2021
Цена:175 лв./човек в двойна стая

Първи ден – Отпътуване рано сутринта от Сливен към Перперикон. По път фото-пауза при природния феномен Каменните гъби край с. Бели пласт. Разглеждане на Перперикон – археологически комплекс, състоящ се от голямо мегалитно светилище, свещен град и крепост. Предполага се, че това е прочутото в древността светилище на Дионис. Продължаване към Светилището на Орфей до с. Татул – eдин от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи. Светилището представлява скален масив, а върхът му – пресечена пирамида. Отпътуване за Ивайловград.  Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.  

Втори ден – Закуска. Отпътуване за Гърция – през област Еврос (Марица)  по „пътя на коприната” през Суфли. Посещение на Музея на коприната, в който е представена историята на бубарството и копринарството, както и различните етапи в традиционното отглеждане на буби. Възможност за закупуване на истинска естествена коприна. Продължаване към Александруполис. Градът е разположен на северния бряг на Егейско море, на няколко километра западно от устието на река Марица (Еврос). Туристическа програма с разглеждане на прочутия Александруполски фар, пристанището и Митрополитската църква „Св. Никола“. Свободно време. Връщане в Ивайловград. Вечеря. Нощувка.  

Трети ден – Закуска. Посещение на  вила „Армира” – емблемата на Ивайловград. Тя е изключителен архитектурен паметник от преди 2000 години. Това е най-пищно украсеният вилен комлекс (дворец) от римската епоха, разкрит в българските земи, собственост на богата тракийска аристократична фамилия от І век сл. Хр. Продължаване към Музеен център "Тракийско изкуство в Източните Родопи", където основен  акцент е точното копие на оригинала на Александровската гробница. Отпътуване за Хасково. Фото-пауза при най-високата в света статуя на Пресвета Дева Мария с Младенеца. Свободно време. Отпътуване за Сливен. Пристигане привечер.  
Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;

 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Ивайловград;

 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;

 • Еднодневна екскурзия до Суфли и Александруполис;

 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.
 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;

 • Входни такси на посещаваните обекти:

 • Археологически комплекс „Перперикон“ – 6 лева, за групи над 20 души – 3 лева;

 • Светилището на Орфей с. Татул – 3 лева;

 • Вила „Армира“ – 5 лева;

 • Музеен център "Тракийско изкуство в Източните Родопи" – 4 лева.
   
 

Цените на входните такси подлежат на препотвърждение


Цената е валидна при 35 плащащи

   

Карта