Легенди от Трансилвания

ТИП

Екскурзии с тръгване от Сливен

ТРУДНОСТ

Ниска

МИН. ГОДИНИ

3 годишни

239 лв.


Брашов – Сигишоара – Сибиу – Синая – Букурещ  
Дата: 26-28.06.2020       
Цена:239 лв./човек в двойна стая                                                                             

Първи ден – Отпътуване рано сутринта от Сливен. Пристигане в Брашов. Пешеходна обиколка в града: Общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, Старото кметство, кратка разходка в центъра на града. Свободно време. Отпътуване за Сигишоара – един от най-добре запазените и красиви средновековни градове в Европа. Свободно време за разходка из старата част на града: старата саксонска крепост, родната къща на Влад Дракула, часовниковата кула, църквата на хълма и други. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден – Закуска. Отпътуване за Сибиу – един от най-интересните градове в тази част на Румъния и един най-богатите градове в средновековна Трансилвания, който от 2004 г. е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, а през 2007 г. е избран за културна столица на Европа. Посещение на Национален музеен комплекс „АСТРА“ – един от най-големите етнографски музеи на открито в Европа. Разходка в центъра на града – Моста на лъжците, площад „Хует“ – немско училище, музеят „Брукентал“ и  други. Отпътуване за Синая. Настаняване в хотел. Вечеря в традиционен румънски ресторант (по желание срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Трети ден – Закуска. Посещение на кралския замък „Пелеш“ – резиденцията на първата румънска кралска двойка Карол I и кралица Елизабета. Отпътуване за Букурещ – панорамно се преминава с автобуса по старата търговска улица „Калеа Викторией“, където може да се видят едни от най-забележителните сгради в Букурещ – Музеят на музиката, Площадът на революцията, Атенеума, Бившият кралски дворец (Художествена галерия), Националният исторически музей, сградата на Парламента и други. Свободно време с възможност за разходка из старите улички на Букурещ или посещение на търговския център „Унирия“. Отпътуване за България. Пристигане във Сливен вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;

  • 2 нощувки със закуски - 1 в хотел в Сигишоара и 1 в хотел в Синая;

  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;

  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.


Цената не включва:

    • Разходи от личен характер;

    • Вечеря в традиционно румънско атрактивно заведение – 15 евро;

    • Входни такси на посещаваните обекти:

- Национален музеен комплекс „АСТРА“ - 17 леи за възрастни;
- Вход за Замъка Пелеш - Синая - 30 леи за възрастни.
 

Входните такси са с ориентировъчен характер


Цената е валидна при минимум 35 плащащи

   

Карта